Κάντε
κράτηση!

Nefeli Apartments Stoupa

Η περιοχή – Στούπα Μεσσηνίας

Η γύρω περιοχή των Nefeli Apartments

Τα Nefeli Apartments βρίσκονται σε σημείο απαράμιλλης ομορφιάς, που συνδυάζεται από την επιβλητική θέα του όρους ¨Ταΰγετου¨ και των κρυστάλλινων, αναβλυζόντων νερών της θάλασσας της Καλογριάς που προκαλούν αξεπέραστο δέος σε όλους τους επισκέπτες. Σε ακτίνα λιγότερο από 700m υπάρχει ό,τι μπορεί να χρειαστείτε όπως μεγάλο supermarket, φαρμακείο, café bar, ταβέρνες, beachbar κλπ.

Η Στούπα

Η περίφημη Στούπα, «η νεραΐδα του Μεσσηνιακού», είναι ένα από τα διάσημα μέρη της Μεσσηνιακής Μάνης. Αποτελεί ένα παραθαλάσσιο χωριό γεμάτο αντιθέσεις από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, καταπράσινες πλαγιές και απόμακρα βουνά. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το Λεύκτρο, μια αρχαία πόλη με Ακρόπολη, από την οποία κατέβηκαν οι πρώτες οικογένειες που δημιούργησαν τη Στούπα. Η αρχική ονομασία της Στούπας ήταν «Ποταμός», από το ποτάμι που τη διέσχιζε. Αργότερα ήρθε το Στούπα και οφείλεται στα στουπιά που έβαζαν οι ντόπιοι στη θάλασσα για να μαλακώσουν και να μπορέσουν να τα επεξεργαστούν πιο εύκολα.

Το χωριό πλέον καλύπτει πολλές διαφορετικές προτιμήσεις, είτε για οικογένειες είτε για παρέες, ακόμα, και για ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν τις ήρεμες θάλασσες, τα καταπληκτικά ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα, και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου.

Ευρύτερη Περιοχή & Αξιοθέατα

Με βάση τη Στούπα, μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις στη γειτονική  Καρδαμύλη που απέχει μόλις 6 χλμ. και διακρίνεται για την άγρια ομορφιά της και τα στενά σοκάκια που παραπέμπουν κάθε επισκέπτη σε άλλη εποχή. Επίσης μόλις 4 χλμ. από την Στούπα, με κατεύθυνση το Οίτυλο  συναντάει κανείς το γραφικό χωριό του Αγίου Νικολάου, το οποίο χαρακτηρίζεται από το δημοφιλές λιμανάκι του και τα παραδοσιακά ταβερνάκια.

Δραστηριότητες

Ελεύθερη κατάδυση-Ψάρεμα : Τα βραχώδη τμήματα της παραλίας της καλόγριας αλλά και της Στούπας, αποτελούν πόλο έλξης πολλών ψαράδων ενώ ταυτόχρονα η άγρια ομορφιά του βυθού της περιοχής ενδείκνυται για υποβρύχια εξερεύνηση
Πεζοπορία : Το ξακουστό βουνό του Ταϋγέτου προσφέρει αναρίθμητα μονοπάτια πεζοπορίας, μοναδικής ομορφιάς, τα οποία επιδέχονται μεγαλόδωρα όλες τις μεταλλαγές των 4 εποχών, με αποτέλεσμα ο πεζοπόρος επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται 365 μέρες τον χρόνο τον Ταΰγετο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Παραλίες

Οι δυο γραφικές της παραλίες, η Καλογριά και η παραλία της Στούπας, είναι πεντακάθαρες με διάφανα γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν πραγματικό θαλάσσιο παράδεισο. Εδώ γνωρίστηκε ο Καζαντζάκης με τον Ζορμπά, όπου και έδεσε η φιλία τους, ενώ ο διάσημος συγγραφέας εμπνεύστηκε το αριστούργημα «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

Nefeli Apartments